9 entry daha
  • tony allen'ın iyi oynaması halinde celtics'in alacağı maç.
  • genel olarak bir "kobe vs. gününde olan rondo/allen/pierce" gibi bir eşleşmenin; sonucu belirleyebilecek olduğu düşünülse de, bence lakers' in geri kalan oyuncularının, kaderini belirleyeceği karşılaşma.

    aslında spor yazarlığı, barnum etkisini sıklıkla kullanır ve "şu şu şu olursa şu olur" der. sonuç olarak da o o o olursa o olur zaten ve spor yazarı haklı çıkmış olur. ben de, spor yazarı olmadığım için "pau bugün maçta olursa" diye başlayan cümleler kurmayıp genel olarak seri için öngörümü yapacağım. en fazla, kaan kural ın seattle 2005 hakkında söyledikleri kadar yanılırım ki, sanırım bu da başlamayan spor yazarlığı kariyerimi sonlandırmama yeter..

    tahminim şu yönde,

    boston özellikle ilk maçlarda çok sert başlayacak ve maçların anlık skorunu, seri boyunca uzun bir süre önde götürecektir. farmar, vujacic gibi adamların kötü oynayacağı gözönüne alınırsa odom kilit adam olacaktır. artest in pierce savunması bence işe yarayacaktır, zira pierce pek isabetli oynamıyor bu sıralar. fisher felaket formda ve rondo hafif düşüşte; özellikle orlando nun kazandığı iki maçta neredeyse ortalıkta yoktu. bence fisher, sayı ortalaması olarak rondo yu yakalar ya da en fazla 3-4 sayı gerisinde kalır. soru şu; rondo' nun fisher a üstünlük kuracağı asistleri kime yarar ? burada perkins ve davis in, gasol ve odom a (bynum mu, maç başı 10 dakika ortalama ile..) üstünlük kurabileceğini sanmıyorum. bir tek belki allen arka arkaya üçlüklerle boston için patlama yapabilir.

    tüm bunları söyleyince bir çelişki içinde olduğumu düşünebilirsiniz, boston un oyunu önde götüreceğini ama boston' un hücumunun çok da efektif olmalayacağını söyledim. buradaki nokta, lakers in hücumuna güvenmiyor olmam. kobe ve fisher dışında hemen hemen hiç kimse stabil bir skorer değil. gasol belki ama onun hücumda davis ve perkins e aşırı üstünlük kuracağını sanmıyorum. artest, indiana günlerinden beri belki en iyi şut attığı günlerini geçiriyor ama ona güvenmek hata olur. odom ribaunt aldığı zaman skor üretebilen bir adam ama ribaunt üstünlüğü celtics de olacaktır, onun da üzerini çizin. farmar' ın bir ersin görkem den mesela, üstün olan bir yanını söylemek mümkün değil. (kulak mı, hı, hanginiz söyledi onu ? ) bir şut isabetinden sonra gaza gelip iki isabetsiz şut atıyor, ilk şutu isabetsiz olduğunda da isabet bulana kadar potaya sallıyor. "kara delik" lakaplı marcus webb' in pg versiyonu gibi.

    sonuç şu; lakers hücumu seriyi belirler, lakers hücumunu da sadece dört harfli bir adam belirleyecektir. gerek alt çenesi ile, gerek asistleri ile, gerekse sayıları ile. belki de tarihte ilk kez bu kadar "bir adama bağlı bir final serisi" nden bahsediyoruz. öngörüm, kobe' nin, hayatının serisini oynayacağı ve 4-3 lakers' ın kazanacağı yönünde.

    edit: yazımı yeniden okuyunca hiçbir şey anlamadım. nasıl bir ruh hali ile yazmışsam.. demek istediğim şuydu, "bu final serisi için en önemli olan nokta lakers ın hücum verimi. lakers ın hücum verimi ise tamamen güvenilmez durumda. bu seriyi celtics' den los angeles' e tek bir adam getirebilir, o da kobe bryant ve bence bu kez bunu başaracak."
  • ilk yarısını seyredip uyuyacağım maç. hiç değişmedim lan, ne düzgün adamım mna koyim.
  • murphy kanunları gereği; final sınavlarının olduğu haftaya denk gelen, 2010 nba final serisinin ilk maçı...
    2010 la lakers - boston celtics nba final serisi/#19260659
  • kobe'nin çok konsantre olarak boston'u zorlamadan geçeceğini düşündüğüm maç.
  • karşılıklı teknik faulle başlamış olan maç.

    (bkz: dakka bir gol bir)
  • nba final serisi olsa da ilk periyot itibariyle hakemlerin kendilerini normal sezonda nets - clippers maçında hissettikleri maç. ulan o faullerin yarısı konferans finallerinde falan çalınmadı arkadaş, hemen her temasta faul çalınıyor. basketbol izlemek istiyorum yahu.
  • artest'in hala bi önceki maçın etkisindeki kapıldığı gazla sıçtığı maç.
  • ilk periyot itibariyle lakers pota altının hücum ribaundu zorladığını ve bunda fizik ve dinamizm avantajıyla başarılı olduklarını görüyoruz. buna karşın celtics, boyalı alanda hiç etkin değil ve sanıyorum boyalı alan sayılarının tamamı rajon rondo'dan geldi.

    ayrıca, rondo'nun maçın başında oyun kurmayarak ya diri kalmaya çalıştığına ya da belindeki sakatlığın onu zorladığına işaret.
  • jack nicholson yine her zamanki yerindedir. bunu dışında charlize theron ve leonardo dicaprio da görünmüşlerdir.
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap