• şimdi, adam haklı beyler. böyle bi şey var. sağa sola trol diyip durmayın manyaklar gibi. oturun bi laf dinleyin, bi fikir edinin; altın bileziktir bunlar neticede.

    (bkz: rock ve metal dinleyenlerin saplantılı olmaları)
  • ilginç önermedir.
    21. yüzyılın rock müziği yine 21. yüzyılın rock müziğidir. ha dersen ki "70'lerde bi akım vardı, rock müzik de bu akımın büyük bir parçasıydı ve hatta marjinallik rock müzik dinlemekle bir olmuştu. şimdi de aynı durum elektronik müzik için geçerlidir." bunu oturur tartışırım. amma velakin gudik gudik "rock artık marjinal değil ki eheh" dersen olmaz. müzik marjinal olur mu lan? müzik müziktir işte?

    hem ona bakarsan sanat müziği dinleyenler daha marjinal çoğunluğa göre şimdi? ıtri fanları en farklı, alternatif insanlardır mı diyelim yani?
  • sikimde olmayan bir önermedir.
  • önermedeki 'üretim' kastını görmezden gelmek işe yaramayabilir bunu reddetmek için. daha çok çalışıp tekrar deneyin.
  • ülkemizde anadolu elektronik diye bir kavram çıkmadığı sürece doğruluğuna inanmayacağım bu önermenin. halka inmek lazım, öyle tepeden bakmakla olmuyor. çal bakalım düğünde bir fatboy slim, bir david vendetta, millet bi güzel kanıksasın ancak öyle inanırım. ama bedük'ün düğünlü klibi sayılmaz. mızıkçılık etti deme sonra.
  • rock underground olmaktan çıkalı çok oldu, hiç bir zaman tam olarak mainstream de olmadı ve artık popüler de değil. e kendi çapında ve anlatmak istediği kavram düşünüldüğünde doğru bir söylemdir diyelim.

    katiyen bir müzik bağnazı değilim. ne poptan korkarım, ne arabeski hakir görürüm, ne taverna müziğine burun kıvırırım. thm tsm gördüm mü elini öper başıma koyarım. elektronik de kendi çapında güzel olabilir. dinleyip de beğendiğim örnekleri de olmuştur. hollandalı bi ismin eserleriydi galiba. neyse demem o ki doğrudur yeni çağın popüler türü elektronik olacaktır falan belki ama icra edilmesi için minimum 3 enstruman ve bunları çalan insanlara bolca kalori gerektiren, dünya kültür ve sanat tarihinde hayvan gibi damgasını vurmuş bir türle, bilgisayar başında oluşturulup save as edilmiş dataları kıyaslamak ayıp bir şeydir bence.

    mesela elektronik müziği dinleyip sevebilirim. fakat ıssız bi adaya düşsem, dünyanın en büyük elektronik müzisyenleri(?) ve envayi çeşit son teknoloji donanımlarına, içinde iron maiden, led zeppelin, deep purple falan karışık şarkılar bulunan eski 90'lık bi kasedi tercih ederim.
  • ya da şöyle yapalım. kısmen rock müzikle elektronik birleşsin, trip hop diye kafa üstü bi' müzik türü çıksın piyasaya. hem 21. yüzyıl insanları uçmak, kopmak, sıyrılmak peşinde. evet trip hop cuk diye oturur.
  • burada aslında söylenmek istenen "21. yüzyılın hit müziği elektronik müziktir" gibi bir şey olacaktı sanırım ama; olur böyle şeyler... malum gece, uykusuzluk, oruç, kıyamet filan.*
  • iron maiden'ın yeni albüm çıkardığı haftadayız. ac/dc, kiss, annihilator, scorpions, cheap trick, wasp, lynyrd skynyrd, megadeth, guns n roses, slash, metallica, ozzy osbourne albümlerinin dumanı tütüyor daha, taptaze hepsi.

    aerosmith, tesla, alice cooper, eric clapton, faith no more, mr. big, cinderalla, living colour, alice in chains, stone temple pilots, soundgarden, mötley crüe, def leppard, rolling stones, twisted sister, the cure, blüe öyster cult, meat loaf, ratt, yollarda. kimileri yeniden toparlanmış, yeniden bir araya gelişlerini güzel albümlerle süslemiş, kimileriyse 30-40 yılı aşkın kariyerlerine aynı kuvvetle devam ediyorlar.

    manowar, van halen, rush, testament, motörhead, judas priest, deep purple, anthrax, bad religion, accept stüdyolarda, sahnelerde koşturuyor, bir yandan beklenen yeni albümleri, bir yandan yaz turneleri için.

    ve bu grupların yolunda binlercesi, 30-40 yıl sonra isimleri, örnek aldıkları babaları gibi anılsın diye uğraşıyorlar.

    bu dünyada sadece elektronik müzik değil, müziğin her türlüsü rock n roll'un tahtına sadece rock n roll orada otururken oturabilir,

    haa eğer müzik anlayışınız "hit"se, kucağa oturmuşsunuz zaten siz canlar.
57 entry daha
hesabın var mı? giriş yap