12 entry daha
  • bjk plazanın önünde yirmiye yakın gazeteci ellerinde fotoğraf makineleri, kameralar büyük bir merakla az sonra karşılarına çıkacak olan basın sözcüsü cenk koray'ın yapacağı önemli açıklamayı bekliyordu. yaşlı ve yorgun adam ağır hareketlerle çıktı gazetecilerin karşısına.y üzünde bir solgunluk bir üzüntü hali vardı. önüne uzatılan mikrofonlar karşısında bir süre suskun kaldı. bu uzun suskunluğun ardından zar zor yapabildi açıklamayı:

    -değerli kamuoyu,
    yeni teknik direktörümüz john benjamin toshack dün akşam saatlerinde kulübümüze bu sene takımımızda bulunmasını düşünmediği futbolcuların listesini vermiş bulunmaktadır. bu futbolcu kardeşlerimize yeni kulüp bulmaları konusunda her türlü yardımı ve ilgiyi göstereceğimizi belirtmek isterim. yıllar boyunca türk futboluna,milli takıma ve beşiktaşımıza...

    cenk koray derin bir nefes alır burada. konuşmasının başında olduğu gibi boğazı düğümlenir. kelimeler çıkmakta zorlanır ve işte o anda buğulanmayı daha fazla gözlerinde esir tutamaz ve dudakları titrerken bir damla yaş süzülür yanağından. ve konuşmasına güç bela devam eder.

    ...büyük hizmetlerde bulunmuş olan değerli futbolcumuz recep çetin ile hocamızın kararı gereği malesef yollarımız ayrılmış bulunmaktadır.

    işte bu açıklamanın tam yumuşak karnında yer alan "o cenk koray'ın yüzündeki ifade" ,"o istemeyerek yapıldığı her halinden belli olan ayrılık kararı"dır. yıllar sonra türk futbolseverler anlayacaktır ki bu ayrılık, bu hüzün yani cenk koray ın yüzündeki o ifade; 2000 li yıllarda hızını artıracak olan sermayeleşen futbolun başlangıç durağı olacaktır. yıllar boyu türk futbolunda geçmişe saygının, özdeğerlere sahip çıkmanın onur savaşını vermiş olan beşiktaşın ilk düşen kalesidir cenk koray'ın yanağındaki gözyaşı.

    bu sebeptendir ki cenk koray çok büyük adamdı. o, türk futbolunda isilikle karartılmış yüreklerde son kalan narenciye çiçeğiydi.
50 entry daha
hesabın var mı? giriş yap