10 entry daha
  • copa-cabana adli şarkının tefsiri:

    ziyadesiyle ilginç bir şarkıdır, bir tatil beldesini anlatan nakarati, insani el çirpmaya hafiften kivirmaya davet eden o ezgisiyle yuzunuzde bir gülümseme ile dinler durursunuz. sonra gunlerden bir gün sözlere dikkat ettiğinizde beyninizden vurulursunuz, "music and passion were always the fashion" diye tanımlanan copa-cabana aslında ne acılara gebedir. bu acılar da tıpku nakaratın gölgesinde kalan sözler gibi göz batmaz.

    şarkı alenen bir uzun metraj film sinopsisidir. lola adında copa-cabana'da çalışan lola adında güzel ve masum bir kız vardir. bu güzel sarışın yine copacabana'daki tony ile birliktedir. mutlulardir, herşey yolundadir ancak bu fakir ama sevgileri güçlü iki gencin karşısına rico çıkı-çıkıverir. rico elmas takan bir kirodur. ve hayvanoglu hayvan rico'nun gozu lola'dadir. bir gun lola'sini mudafa ve muhafaza etmek için, içinde bulunduğu durumun şartlarina aldirmayan tony, rico'ya dalar. silahlar çekilir. bir el ateş sesi duyulur. buraya dikkat şarkı bu noktada az sonra taktiği yapar ve ölenin kim oldugunu soylemez.

    sozlukte şarki sonu anlatmak uçurulma sebebi olmadigindan kelli ben merak edenler için sonunu anlatayim. tahmin edeceğiniz gibi, ölen tony'dir. aradan otuz yil geçer. lola otuz yildir ayni kiyafetleri giyer, alkolik olmuştur. yetmezmiş gibi deli de olmuştut lola. oysa zalim copacabana disko olmuş, aşiklarin karşisinda dimdik ayakta durmuştur.

    şarkı dinleyenlerine, bakin da ibret alin, sakin ha aşık olmayin, dumur mesaji ile sona erer.
75 entry daha
hesabın var mı? giriş yap