180 entry daha
  • evrim teorisi'ni zort diye çökerten bu dehşet soruyla imanını koruyan şakirt'e -kendi düz mantalitesi doğrultusunda ve onun seviyesine inmeyi göze alarak- aşağıdaki soruları yönelttiğinizde derin bir kilitlenme yaşanacağı aşikardır:

    ~
    . "insanın topraktan yaratılması doğruysa, şimdiki topraklar neden insan olmuyor?"**
    . "kadının erkeğin kaburgasından yaratılması doğruysa, erkeklerin kaburga kemikleri bugün neden kadın olmuyor?"*
    ~

    ne oldu şimdi, sizi muhatap kabul edip, sizin akıl seviyenize eşdeğer bu sorular üretilince yaratılışçılık çöktü mü?

    velhasıl evrim teorisi'ni reddediyorsunuz, o halde yaratılışçılık inancınızda insanlık nasıl türemiş, nasıl üremiş, bu işler nasıl hasıl olmuş, şunu bir anlatsanız, dahası bir de savunsanız ne güzel olmaz mı?

    salt bu mükemmel sistem kendiliğinden olmuş olabilir mi temeline dayanan, erkeğin çamurdan, kadının da onun kaburgasından yaratıldığına iman eden ve yaratıcı, çamur, adem, kaburga, havva, şeytan, elma, cennet, dünya, ikiz çocuklar, habil ve kabil masalına inananlara soruyorum: peki sonra ne olmuş?

    yani bu kadar insan adem ve havva'dan nasıl üremiş?
    adem ile havva'nın çocukları nasıl çoğalmış, kiminle cinsel ilişkiye girmiş?

    ~~
    . "...siyer müelliflerinden çoğu ve ibn ishâk'ın rivayetine göre hz. havva yirmi batında, ikiz'ler hâlinde kırk çocuk doğurmuştur. bu ikizlerden biri oğlan, diğeri kız oluyordu. allah adem'e, bu ikizlerden her birinin kız ikizini, diğer ikizin erkeği ile evlendirmesini vahyetmişti..." (habil ve kabil) (maide/27-31)
    ~~

    neymiş: ensest...
    20 kız kardeş diğer 20 erkek kardeş ile cinsel ilişkiye girmiş ve insan soyu çoğalmaya başlamış. dinin anlattığı hikaye bu.

    her şeye gücü yeten yüce bir yaratıcı nasıl olur da adem ile havva'nın çocuklarını ensest gibi bir ahlaksızlığa zorlar?
    ensest ruh hastalığıdır, ki her dönem için geçerli bir ahlaksızlıktır. zaten sonradan ensest ilişki nisa/23 ile yasaklanmış. peki hani tek din islam'dı? (bkz: inned dine indellahil islam).

    yaratıcı'nın başta uygun görüp izin verdiği şeyi sonradan yasaklaması tutarsızlık da içeren bir akıl dışılık değil mi?

    hem yaratıcı, adem ve havva'nın yanına başka çift insanlar daha koyamaz mıydı? insanları, ilkin bu sapık ensest ilişki ile türeme utancından kurtaramaz mıydı? insan ırkını sadece adem ile havva'dan değil, binlerce çiftten başlatamaz mıydı? neticede her şey bir ol demeye bakmıyor muydu?

    bir de maymun ile ortak atadan (ya da sizin deyişinizle maymundan) türemeyi kabul etmiyorsunuz da erkek ve kız kardeşlerin sapık cinsel ilişkisinden, 20 ayrı ensest ilişkiden türemeyi nasıl kabul ediyor, hem de yaratıcı'nın emri ile böyle aşağılık ensest bir ilişki sonucu oluştuğunuzu aklınıza, erdeminize, ahlakınıza, inancınıza, insanlığınıza nasıl yakıştırıyorsunuz?

    maymun ile ortak atadan türeme olasılığı incilerinizi döküyor da, çamur, balçık vb.'den türeme ihtimali gururunuzu mu okşuyor?

    nihayetinde kızkardeş/abla ile cinsel ilişkiye, ensest ilişkiye izin veren bir yaratıcı fikrine inanmıyorum ben. ama aklın ve bilimin ışığına inanıyorum. haliyle de lilith'i pas geçen, bütün insan ırkının ensest ilişkiden türediğini iddia eden adem ile havva masalına iman edemiyorum, ki akıl ve bilim'in, insan ortak aklının ürettiği evrim teorisi'ni reddedemiyorum. dahası her şeyi yoktan var etme kudretine sahip bir tanrı'nın, insan ırkının türemesi konusunda ensest ilişki dışında başka bir çözüm bulamaması fikri bana gerçekçi gelmiyor, gelemiyor.

    ben müslümanların evrim doğruysa bugün maymunlar neden insan olmuyor eşiğinden öte üzerinde düşünmeleri gereken çok ama çok daha önemli sorunları olduğunu düşünüyorum. hayırlısı artık.

    (bkz: ensest)
    (bkz: adem ile havva sonrasının ensest olması)
    (bkz: tanrının insan ırkını ensest ilişkiden çoğaltması)

    ~ (bkz: insanlar maymundan gelemez ama çamurdan gelebilir) [badiüzzaman sobek hatırlattı ki sağolsun].
2289 entry daha
hesabın var mı? giriş yap