38 entry daha
  • taktisyen teknik direktörlerin şahı, futbol hakkında -muhtemelen- yaşayan en yetkin insan.

    bielsa'nın taktik anlayışını biraz açıklamak gerekirse:
    -bir oyun kurucu ve üç forvetten oluşan ileri hattı genelde bozmaz.
    -savunmanın merkezinde rakibin merkez forvet sayısından bir fazla stoper oynatır. imza formasyonu olan 3-3-1-3'ü çift santraforla oynayan rakiplere karşı kullanır. bilbao genelde 4-2-3-1 veya 4-3-3 oynayan takımlarla karşılaştığı için daha çok ikili savunma (bekleri sayarsanız 4, ama o iş öyle değil) tercih eder bilesa, avrupada götünün 3lü oynatmaya yemediği yalandır. bielsa deilidr, kafasına eserse kalecisiz de oynar.
    -rakibin hamlelerine karşılık verebilecek esnekliği saglamak açısından bielsa ön liberoları stoper oynatır. bu aynı zamanda bielsa'nın takımlarına geriden top çıkarma konusunda avantaj sağlar.
    -hücüm bekleriyle oynamayı sever, açık oyuncularını sık sık bek oynatır. ama bielsa'nın takımlarında bir bek çıkarken diğer bek geride kalır, bek kullanımı asimetriktir.
    -tempo ve pas konusuna gelirsek: bielsa'nın takımları pas yapar, ama barcelona gibi saatlerce ayağa pas yapmazlar. değişken tempo ve kısa paslar sonrası atılacak direk bir pas ve oyun temposunu arttırmak esastır.
    -bielsa'nın takımları savunmayı olabildiğince ileri çıkararak oynar. top gerideyken ileri 3 lünün kanatlardaki oyuncuları çizgiye basmalıdır. amaç savunmayı açmak, ve araya orta sahadan desteğe gelen oyunculara top atmaktır.

    (bkz: un enganche y tres punta)
    ön liberodan stoper yaratmanın güncel bir örneği için (bkz: javi martinez)
    gerektiğinde stoper, gerektiğinde orta saha gerektiğinde wb oynamış emektar şilililer için (bkz: maurico isla) (bkz: gary medel) (bkz: arturo vidal)
    bielsa entrysini bitirirken ali ece'ye selam çakarcasına (bkz: humberto suazo)
316 entry daha
hesabın var mı? giriş yap