188 entry daha
  • çucukluğumun geçtiği mahallede, özellikle yaz akşamları, parkta arkadaş grubuyla oturur, gazoz çiğdem ikilisi eşliğinde muhabbet ederdik.

    bir akşam yine böyle toplaşmışken, gruptan bir elaman hemen arkamızdan yürüyerek geçen çifte kitlenmiş bakmaktadır, o sırada abilermizden biri elemanın ne yapacağını önceden kestirir, "şşş önüne bak ağzını açma!" diye frenler elemanı.

    sonra anlatır;

    birkaç akşam önce, bu abimiz, 6-7 arkadaşıyla piknik masalarının olduğu bir parkta bir masaya oturmuş bira içmektedirler. o sırada 5-10 metre ilerilerindeki masaya da bir çift oturur. bunların gruptan bir dallama da geçerlerken laf atar kıza "off moff" filan diye.

    yan masadaki abimiz ayağa kalkar, kızı gruba sırtı dönük olacak şekilde oturtur, "sakın arkana bakma" tarzında bir hareket yapar ve bizim elemanların masasına yaklaşır.

    ilk etapta hiçbirşey söylemeden montunun cebinden yaklaşık 30 cm lik sağlam bir bıçak çıkarır, masaya saplar ve bir adım geri çekilir, gayet sakince:

    "hangi delikanlı ettiyse o lafı, bu bıçağı alsın bana saplasın, saplamazsa tekrar alıcam elime" der ve hiçbir korku çekinme emaresi göstermeden masada oturan herkesin gözünün içine sırayla bakar.

    masada çıt çıkmamaktadır.

    laf atan dallama yediği boku anlar ve "abi özür dilerim, kusuruma bakma, alkol işte, yengeden de özür dilerim" der.

    abimiz hiç bozmaz, bıçağı masadan alır, ceketine koyar, "afiyet olsun" der ve uzaklaşır

    kız arkadaşının yanına gider, gülümseyerek hiçbirşey olmamış gibi yanına oturur.
396 entry daha
hesabın var mı? giriş yap