42 entry daha
  • amerika-nato-israil'in zaten amına koyulmuş durumda olan afrika'nın daha da amına koymalarını meşru kılacak bir senaryo olmadığına inanıp, hala youtube'dan twitter'dan bu videoyu paylaşan gerzeklere sesleniyorum; sevgili gerzek, aynı dertleri, sıkıntıları insanlar afrika'da 1300'lü yıllardan beri yaşıyorlar. yeni mi aklınıza geldi afrika'lı çocuklar? biz "afrika dünyanın vajinasıdır" derken ne yapıyordunuz lan? 2500 dolar para bayılıp safariye çıkıyordunuz anca afrika'da.

    1990'larda afrika'da yuzbinlerce insan palalarla kesildi canlı canlı. o zaman herkes susuyodu. şimdi amerika ve zengin aileler afrika'nın elmasından ve altınından yeterince faydalanamadığını düşündü ve böyle bi örgut yarattı. ha elmas ve altın madenlerine el koyarken bir yandan da uzun süredir durgun olan silah piyasası da canlanacak. amerika ve israil için ballı kaymak resmen. siz de bağırıp çağırıyorsunuz işte. kimileri unicef diyor, affedersiniz ama unicef'in de kalıbını sikim. her şeyin başı olan nato'nun yarattığı örgütten ne bekliyorsunuz lan? gitsinler iki çocuğa aşı vursunlar, 4 kabileye yardım paketi atsınlar uçaktan, tamam işte. unicef bu senaryoda bildiği iyi polis yani. unicef de sistemin onların istediği şekilde işlemesi için kurulmuş bir örgüt. amerika, emperyalizm, kapitalizm, silah ticareti ve gizli örgütler olmasaydı dünya çocukları hiç mağdur olmayacaktı. herkes kendi öz kaynaklarıyla geçinip gidecekti. şimdi ise yaratılmış bir mağduriyet için çevremde yıllarca afrika için susan herkes bağırmaya başladı. neden? çünkü bağırmaları istendi. dün bosna, bugün afrika yarın başka bir yer. insanlar; silah, petrol, maden ve para için hep ölduler. hep de ölecekler. keşke ölmeseler, ama video paylaşmak aslında çocuklara değil sisteme yardim ediyor. bana neden bu olay karşısında susuyorsun diyorlar. susmuyorum ki. konuşuyorum. ama farklı konuşuyorum. bir şeyler yapmak istiyorsanız tüm bunların kaynağı ve sebebi olan sisteme karşı çıkmalısınız. şimdi video'yu paylaştın, amerikan ordusunu, nato'yu harekete geçirdin. onlar da oraya yerleşecekler. daha mı az insan ölecek lan o zaman? zaten video'nun o bölgedeki güncel durumu yansıtmadığı, 2006 yılına ait görüntüler olduğu da dolaşıyor etrafta.

    parmağınızdaki pırlantayla, ayağınızdaki topuklu marka ayakkabıyla, elinizdeki pahalı telefonla oturduğunuz yerde, ofisinizden, plazanızdan bu videoları paylaşmak komik oluyor. size götümle gülüyorum. çünkü işte ben iphone'um olduğu için ve sistemin kölesi olduğum için o videoyu paylaşmıyorum. mücevher dükkanında pırlanta seçerken gözlerin parlar ama o pırlantayı çamurdan çıkaran zenci çocuğu düşünmezsin. çünkü kony'i düşünmen dayatıldı sana. o da birkaç aylığına. gerisini siktir et dendi sana. siktir et sen de gerisini, afrikayı işte. boşver düşünme ya. ben susmuyorum, konuşuyorum ama konuşursam da böyle konuşuyorum.

    videonuz da siz de sikimde değilsiniz.

    (bkz: afrika/@nesilsiz)
53 entry daha
hesabın var mı? giriş yap