34 entry daha
  • esasında olması gerekeni yapmıştır. burada esas ilginçlik bu aslan adamın o törene gitmesinden ziyade, fenerbahçelisi galatasaraylısı beşiktaşlısıyla hemen herkesin "aa helal olsun lan törene gitmiş bak" diye şaşırmasıdır.

    bi dönüp bakalım kendimize: neyin kavgasını yapıyoruz ulan? ne farkımız var birbirimizden soruyorum herkese? kendime bakıyorum, ben fenerbahçeliyim belki ama sülalemin çoğu galatasaraylı, en yakın arkadaşlarımın çoğu beşiktaşlı galatasaraylı. maç muhabbeti başlayana kadar hepsiyle can-ciğerken mevzu futbola gelince her 2 taraf ta dişlerini göstermeye başlıyor, adeta insanlıktan çıkıyor. hayır anlamadığım, bizdeki ezeli rekabetlerde ne glasgow derbisindeki mezhep, ne boca-river derbisindeki sınıf tarzı farklılıklar var. hepimiz aynı evin, sokağın, mahallenin çocukları olmamıza rağmen iş futbola gelince düşman kesiliyoruz birbirimize. tüm ülkeye futbolu ve kişiliğiyle malolmuş bir efsanenin cenaze törenine gidenleri dahi parmakla gösterir olmuşuz.

    öylesine azalmış ki ortak paydalarımız, lefter de bu son ortak paydalardan biriydi. o'nun, metin oktay'ın, hakkı yeten'in zamanlarında insanlar kolkola maç izleyip birbirleriyle dövüşerek değil şakalaşarak futbol konuşabildikleri için bu isimler ortak paydamızdı. allah hepsine uzun uzun ömürler versin ama ileride birgün hakan şükür gibi, rüştü gibi, metin tekin gibi türk futbolunda iz bırakmış futbolcular öldükleri zaman bırakın rakip takımın cenaze törenine katılmasını, sırf inadına sevinçten göbek atacak hale gelmemizden korkuyorum türkiye'deki futbolseverler olarak. okuyunca gülünç gelebilir lakin farkındaysanız bu sidik yarışının gittiği yer uzun vadede malesef tam da o nokta oluyor.

    ne kadar aynı veya farklı olsak da, ortak paydalarımıza sonsuza dek sahip çıkabilme dileğiyle....
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap