1115 entry daha
  • adnan öztürk'ün hakkında ciddi açıklamalar yaptığı stadyum.

    --- alıntı ---
    galatasaray kulübü başkan yardımcısı adnan öztürk, ali sami yen kompleksi türk telekom arena'nın bir çok sorununun olduğunu belirterek, özellikle yollar konusunda içinden çıkılamaz durumda olduklarını söyledi..

    galatasaray lisesi tevfik fikret salonu'ndan gerçekleştirilen galatasaray kulübünün aylık divan kurulu toplantısı'nda konuşan öztürk, yeni statları türk telekom arena'nın açılışında bazı tatsız olayların yaşandığını belirterek, şöyle konuştu:.

    ''türk telekom arena'nın açılışında bence politikalar açasından çok da sürpriz olmayan bazı tatsız olaylar olmuştur. fakat galatasaray bu stadı ihale olarak almamıştır. galatasaray bu stadı belli kontratlar yaparak, türkiye cumhuriyeti devleti gibi devlet geleneğinin çok ağır olduğu bir ülkede belli imzaları vererek yaptırmıştır. doğrudur, stattaki o akşamki olaylar dolayısıyla belki bazı bürokratlarımızın iş bitirme şevki kırılmıştır. politikacılar seçimlerde oy hesabı yapıyor olabilir ama seçimler bittikten sonra politikacılıklarını bırakıp devlet adamı olurlar. biz de devlet adamlarıyla bürokratlarla muhatap oluyoruz.''.

    öztürk, türk telekom arena'nın yolları konusunda büyük sıkıntıların olduğunu dile getirerek, ''stadın problemleri özellikle yollar açısından içinden çıkılmaz bir durumda. bu yolları galatasaray olarak yapmamız, yaptırmamız şu anda ne yazık ki mümkün değil. bahsedilen üst geçidin 150 milyon liralık bir bütçesi var. şu anda karayollarında öyle bir ödenek yok. biz birilerinin kapısında yatsak da öyle bir ödenek çıkartma şansımız yok. arkadaki cendere yolu'nda çok ciddi mahkemelik problemler var. bu problemler dolayısıyla orada inşaatın sürmesi mümkün değil'' diye konuştu..

    ''statta 12 milyon dolara yakın olmazsa olmaz eksiklikler var''

    adnan öztürk, ali sami yen kompleksi türk telekom arena'da 12 milyon dolarlık olmazsa olmaz eksikliklerin olduğunu ifade etti..

    stadın şu an içinde bulunduğu durumun karışıklığını anlatan öztürk, ''bu projede bir sinsile var. malın sahibi spor genel müdürlüğüdür. biz galatasaray kulübü olarak 49 yıllığına üst hakkını almış kiracıyız. inşaat firmalarıyla muhatap olan yine devletin toki adlı kurumu var. devamında da inşaat firması ve onun taşeronları var. şimdi son durum, taşeronların çoğu, inşaat firması ile mahkemelik. inşaatı yapan firma toki ile mahkemelik olmak üzere. toki, spor genel müdürlüğüne stadı devredemiyor, çünkü statta çok ciddi eksiklikler var. 12 milyon dolara yakın, olmazsa olmaz eksiklikler var. spor genel müdürlüğü teslim almıyor, dolayısıyla biz de galatasaray olarak teslim almıyoruz. tabii ki bir geçici teslim tutanağı imzaladık. o tutanakta avukatlarımız stadın bütün eksikliklerini saptadı. dolayısıyla eleştirmek için söylemiyorum, stadın açılış zamanlaması her açıdan çok yanlıştı.'' dedi..

    ali sami yen kompleksi türk telekom arena'nın yolları konusunda karayolları genel müdürlüğü ile defalarca görüştüğünü dile getiren öztürk, ''başka bir kulübün dağın başındaki tesisine 4, 5 milyon dolar asfalt döken bürokrat, 'hayır sizin işinizi yapamayız' dedi. bizim en son teklifimiz hiç olmasa yayaların maslak yoluna çıkabileceği bir yaya yolu yapılması ve üst geçit yapılması oldu. bir üst geçit yapmak kolay değil, hatta geldiğimiz noktada bunların masrafını biz galatasaray olarak cebimizden karşılayalım durumuna geldik. olay dışardan baktığınız zaman kolay gözüküyor ama içinde girdiğiniz zaman çok ciddi problemleri var'' değerlendirmesinde bulundu..

    -stat çatısından kopan panel-

    adnan öztürk, iki gün önce türk telekom arena'nın çatısında kopan panelin 50 kilo ağırlığında olduğunu anlatarak, ''o panel maç yaparken olmasa bile otobana düşseydi, allah korusun çok ciddi faciaya sebep verebilirdi'' dedi..

    kendilerinden önceki yönetimin stadın çatısını kapatmaktan vazgeçtiğini dile getiren öztürk, ''geçen yönetimimiz güzel bir manevra yaptı. (daha sonra yapalım, şu anda paramız yok, bu parayla stadın içindeki eksikleri tamamlayın) dediler. inşaat firmaları da içerdeki eksiklikleri tamamladıklarını iddia ediyor. dün çatından bir panelin uçtuğu haberini medyada görüyorsunuz. ben çelik sektöründe yöneticilik yapıyorum, dolayısıyla çok iyi bildiğim bir konudur. sinek küçük ama mide bulandırır. bu tür yapılarda, fermuar gibi çalışan sistemlerde bir tane panelin uçması bile mideyi çok ciddi şekilde bulandırır. dolayısıyla iki gündür çok ciddi şekilde olayın araştırmasını, incelemesini yapıyoruz. hoş bir şey değil. bir tane panel 50 kilo ağırlığında, 12 metreye 3 metredir. o panel maç yaparken olmasa bile otobana düşseydi allah korusun çok ciddi faciaya sebep verebilirdi. dolayısıyla bu konuda bir şey olmaz demek durumunda değiliz.'' dedi..
    --- alıntı ---
998 entry daha
hesabın var mı? giriş yap