10 entry daha
  • eğlenceli bir kitap. gerçi sürekli aynı kalıplarla düşüncelerini ifade etmesi bir süre sonra sıkıcı gelebiliyor ama eğlenceli bir kitap.

    bir açıdan, kadınların iç dünyasına da ışık tutuyor. yani okuyan pek çok kadının kendinden pek çok şey bulması olası. ben erkek bir okur olarak kitaptan hoşnut kaldığımı ve bir şeyleri gördüğümü memnuniyetle ifade edebilirim. ama bu kitaptaki karakteri ve eğer bu karakter yazarın kendisi ise yazarını eleştirmekten de imtina etmeyeceğim.

    yiğidin hakkını verdim, şimdi öldürme zamanı.

    öncelikle belirtmeliyim ki henüz bitirmedim kitabı ve bundan sonrası bir miktar spoiler içerebilir.

    şimdi, 25 yaşında 35 yaşın tecrübesine sahip olduğuna inanan bu küçük hanım önce bi silkelenip kendine gelsin. küçük dünyasında kurduğu kendine özgü yaşam ile o nefret ettiği bilmiş tavırları sergilemesine ben akıl sır erdiremiyorum. başak burcu falan olsa ancak bu kadar bilmişlik olur.

    tamam güzel detaylar var, harika, ama kendisi kabuğa önem veren, gerçek aşkı hiç tatmamış, cinselliğini özgürce yaşayan, iyi şartlarda yetişmiş, iyi okullara gitmiş bir istanbul hanımefendisi, mamafih dünya onun yaşadığı ortamın sınırlarından ibaret değil.

    bir yerde ata sözlerinden bahsediyordu.. aşkın gözü kördür demesi lazım birisinin kendisine. ama onun aşık olduğu güzellik, güç, para.. insanlar, duygular değil. haliyle kendisine uygun tarzda insanları buluyor hep ve onu sevişip ıssız sokaklarda terk eden melez prenslerin eğlencesi oluyor sadece. sevmemiş, sevilmemiş hiç gerçekten. sevildiyse bile bunun kıymetini bilmemiş.

    aşkın ne denli kör ve güçlü bir duygu olduğunu bilmediğinden yazdıkları biraz sığ kalıyor haspamın. çünkü, bilmiyor. asgari ücretle çalışan, ağzı kokan, eciş büçüş, kötü sevişen, kısa boylu bir adama aşık olsun isterim. o adam o zaman kendisine nasıl görünecek biliyor mu? sanmam.

    ha yaşadıkları sadece maddi değerlere önem veren insanların dünyasında ve gençlerin arasında heyecan verici bulunuyor olabilir. sadece bu sınırlarda yaşamak isteyen insanlar olabilir. haliyle ben bunu kabullenip, bu da böyle bir kardeşimiz deyip kabullenebilirim ancak iş 25 yaşında 35 yaşın tecrübesine sahibim deme cüretini göstermeye geliyorsa, işte orda dur bakalım. biz boşuna yaşamadık senden 10 sene fazla.

    her neyse, sonuç olarak eğlencelik ama sığ bir kitap. yine de kadınlar gülmek için, erkekler ise biraz daha hassas olmayı öğrenmek için okuyabilirler.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap