1 entry daha
  • 5 yılımı geçirdiğim bu güzel bölüm hakkındaki düşüncelerimi, uzun zamandır yazmak istememe rağmen her seferinde erteliyorum. görece yeni bir üniversite de, yeni bir bölüm olması sebebiyle çok fazla bilgi yok ne yazık ki bölüm hakkında. bu yüzden hem merak edenler için, hem de iyte’de bu bölümde okumayı düşünenler için, artılarıyla, eksileriyle bölümü değerlendirmeye çalışacağım.

    öncelikle bölümün pozitif taraflarıyla başlamak istiyorum. elektronik gibi yeniliğin devamlı olduğu bir bölümde, sürekli kendini geliştiren genç hocalardan ders alma şansımın bulunması benim için en önemli bir artısıydı, bu bölümün. sayıca çok fazla olmasa da, nitelik anlamında başarılı bir akademik kadrosunun bulunması, bir çok farklı dalda uzmanlaşma fırsatı yaratıyor, öğrenciler için. ses işleme, görüntü işleme``, biyomedikal sinyal işleme, haberleşme, optik ve mikroelektronik konularında oldukça başarılı, araştırma yapmayı seven bir akademisyen grubunun olması bölümü kesinlikle türkiye’nin en iyilerinden biri yapıyor. bölümdeki öğrenci sayısının diğer üniversitelere kıyasla oldukça düşük olması, hem yapılan projelerin, hem de laboratuvarlarda yapılan araştırmaların kalitesini arttırıyor.

    bütün bu pozitif özelliklerin yanında , bölümün negatif yanlarıda yok değil. bölüm fiziksel yönden, üniversitenin kendi standartlarının altında. ancak bu problem de, yakın zamanda yapımına başlanacak yeni bölüm binasıyla çözüme kavuşacak gibi. bölümün bir diğer negatif tarafı ise ne yazık izmir kaynaklı. gelişmek için sanayiye en fazla ihtiyaç duyan bölümlerden biri olan elektronik mühendisliği, ne yazık ki izmir'de kendi başına ayakta durmaya çalışıyor. üniversite bittikten sonra çalışmak konusunda, öğrencilerin hayalini süsleyen, bitirme projesi yaparken birebir iş birliği içerisinde olunabilecek, araştırma ve geliştirme yapmaktan hoşnut olan şirketlerin azlığı, oldukça kritik bir problem. böyle şirketlerin az olması hem öğrencileri hem de akademisyenleri oldukça olumsuz etkilemekle birlikte, iyte'de yapılacak akademik çalışmaların önemini de bir ölçü de azaltıyor.

    herşeye rağmen, iyte elektronik ve haberleşme mühendisliği türkiye’deki sayılı elektronik mühendisliği bölümlerinden biri. en üst kademede bulunan üniversitelere erişebilmek için zamana ihtiyacı olsa da uzun vadede bunu başarabilecek bir potansiyele sahip. şu an ki geçiş aşamasında yaşanan problemleri biraz da bu yüzden görmezlikten gelmek gerekiyor galiba. eğer bir kaç yıl içerisinde iyte teknoloji geliştirme bölgesi projesi gerçekleştirilebilirse, negatif olduğunu düşündüğüm izmir problemi çözülecek ve bence uzun vadede bu bölümü türkiye'nin en iyilerinden biri yapacaktır.

    borsayı yaşam tarzı haline getirmiş biri olarak risk almak her zaman eğlenceli gelmiştir bana. bu bölümü seçerken de belirli riskler aldığımın farkındaydım. pişman mıyım, kesinlikle hayır. bana bu riskleri almaya değer mi diye sorsanız, bu soruya her zaman potansiyele yatırım yapmaktan zevk alan biri olarak sonuna kadar evet diyorum..
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap