715 entry daha
  • kızıl elma demeye başlamış şahıs.
    oof memleket ooff..

    " artık hedeflere kılıçlarla, bombalarla f 16'larla varılmıyor, eğitimle varılıyor"
    " valiler, kaymakamlar buradan çıkacak.yargıtay üyeleri buradan çıkacak. hatta üzerine basa basa söylüyorum; hsyk üyeleri buradan çıkacak"
    " eğitim hizmetlerini allah rızası olarak gözeten, bu güzel hizmetleri dünyaya ulaştırmaya azmetmiş o fedakar kardeşlerimizin yaşayanlarıyla, cennete kavuşanlarıyla ne büyük gayenin peşinde olduklarını bizzat görmüş oldum. bozkırın üstünde adeta 'ben buralara geldim, bu bir kızıl elmadır' diyen bir ruh haletini hissettim. bizim dönemlerimizde kızıl elma vardı. ömer seyfettin bunu güzel anlatır. kızıl elma dediğiniz yerin yeri hududu merkezi belli değildir. sorarlar birisine padişahtır o, ben bilmem yeniçeri daha iyi bilir der. yeniçeriye sorarlar asker der ki, bizim şimdi okumuzun en uzakta vardığı yer kızıl elmadır. biz oraya gideriz. orayı fethederiz.

    oraya vardıktan sonra kızıl elma okumuzun en uzaklara düştüğü yerdir. oraya varırız ondan sonra yine okumuzu atarız, kızıl elma hedefine ilerleriz. bunu bizim türk tarihinde bir menkıbe gibi anlattılar. asker belgrad'a vardıysa kızıl elma kızıl elma diye bağırır. budapeşte'dir kızıl elma. oraya varır bağırmasına devam eder. anlarsınız ki viyana'dır. oraya gidince bağırır. ondan daha ötesidir. daha yukarılarda daha yükseklerde bir yerdir. bu ne kadar güzel bir düşünce."

    http://rasthaber.com/…miyor egitimle variliyor.html
    http://www.haber365.com/…yeleri_buradan_cikacak/#12
    http://www.yerelgundem.com/…egitimle_variliyor.html
3673 entry daha
hesabın var mı? giriş yap