222 entry daha
  • ölüm gibi gelir ama öldürmez.
    sadece bir tek fotoğraf görmüştüm; içinde o'nun ve birkaç kişinin olduğu. hem bizim daha görüştüğümüz zamanlardı o zamanlar, hemen birini bulacak hali yoktu sanki. öylesine bir fotoğraf işte.

    yine de ben ilk gördüğümde, "bu kız" dedim. işte, yeni sevgilisi olacağını anlamıştım. hatta hemen bir arkadaşıma, "bu kız onun sevgilisi olacak, iddiaya girelim mi?" dedim. "yok artık paranoyaksın saçmalama alakası bile yok" demişti o da. hey gidi. ama anladım ben işte. samimi bir poz olmasına gerek yoktu, o'nu o kadar iyi tanıyordum ki, tek bir bakışından, belki de tek bir ifadesinden o kızla aralarında bir şey olacağı ortadaydı benim için. kız güzel miydi bilmiyorum, dikkat etmemeye çalıştım açıkcası. benim tam tersim olduğu kesindi.

    günler geçti ve geçti, arkadaşları, "o'nun biri var hayatında, sana söyleyemedik" dediler. kim olduğunu bilmiyordum o yeni sevgilinin. ne diyeyim, öleceğimi sandığım an, o andı herhalde. kim olduğunu bilmesem bile, bildiğim ya da inandığım, benden daha güzel, daha akıllı ve daha sevecen olduğuydu. zaten buna odaklanmıştım en çok. asıl en önemli noktayı unuttum; o'nun yeni sevgilisini benden daha çok sevdiğiydi.
    bu noktada bana koyan hangisiydi emin değildim. o'nunla olma şansına sahip bir kız olması mıydı, tatile çıkıp eğlenmeleri miydi ya da en mutlu zamanlarını geçiriyor olmaları - ki benle en zor dönemlerinden geçiyordu- mıydı bilemiyorum. bu kadar mutlu.. nasıl olur ya? olabilemezdi yani.
    her türlü sosyal ortamdan çok rahat bir şekilde ilişkilerini gözlemleyebilme ihtimalime rağmen, bir kere açıp bakmadım, her şeyi gözümün önüne sürebilecek o tuşa basmadım. merak etmiyor muydum? ölüyordum meraktan ama görsem de ölecektim. lan mutlular.. nasıl çekemezsin mutlu olan insanları?
    sonra bir gün bir şekilde görmek zorunda kaldım yeni sevgiliyi. uzunca bir süre görmemek için kasılıp dur sonra tesadüfen gör olacak iş değildi. zaten adı artık yeni sevgili değil, o'na göre gayet de uzun süreli sevgiliydi. neyse, sonuçta çook mutlu olduklarını gözümle gördüm, inandım, 3 kere söyledim, hazmettim ve kabul ettim.
    sandığım kadar ölüm olmadı işte, hayat devam etti her türlü.
    aylar önce gördüğüm fotoğraftaki kız mıydı, evet oydu. ha güzel miydi? güzeldi diyeyim de kıskandığım düşünülmesin. akıllı mı, orası kesin. hmm, ayrıca çok da güzel gülüyordu.

    o gün bu gündür, eski sevgililerin fotoğrafları canımı sıkar. içlerinden birileri yeni sevgili olacaktır çünkü..

    9 sene sonra gelen edit: tüm eski sevgilileri evlenmiş biri olarak diyebilirim ki hiçbiri öldürmüyor.
728 entry daha
hesabın var mı? giriş yap