72 entry daha
  • yazdıklarım kalabalıkta gümbürtüye gidecek olsa da duyduğum bazı şeyleri anlatmadan geçemeyeceğim.

    2009 yılı aralık ayı kadrolu öğretmen atamalarında okumuza bir adet kimya öğretmeni kadrolu olarak atandı. adam 2008 kpss'den 92 almış bir süre sözleşmeli çalışıp nihayet bizim okula kadrolu olarak malatya'dan bulunduğum ilçeye gelmiş.

    malatya'da kpss dersanesinde eğitim derslerine giriyordum diyince bizim okuldaki sözleşmelilerle ücretliler de adama kendilerine eğitimden özel ders vermesini teklif etmişler o kabul etmiş.

    velhasıl gel zaman git zaman adam ağzındaki baklaya çıkarmış; bu kpss'ye hazırlanırken dersanede bir deneme yapılmış ve denemeye girmesi için tüm öğrenciler tek tek telefonla aranmış. eleman denemeye girmiş, denemenin akabinde sorular derste hocalar tarafından çözülmüş ve kpss 2008 gelip çattığında bir de bakmış ki o denemedeki soruların aynı.

    anlattıklarım şehir efsanesi, hurafe değil. bizzat kendi okulumda yaşadığım, adamdan özel ders alanların her birinin ağzından tek tek duyduğum şeyler.

    bu durumların ayyuka çıkması için gemi azıya almaları gerekiyormuş demek. geçmiş yıllardaki gibi sinsi devam etseler kimsenin ruhu duymayacaktı münferit olaylar dışında. ha bu olanlar umurlarında mı sanıyorsunuz, bence umursayacak olsalar böyle kör gözüm parmağına yapmazlardı.

    arsızlık, yüzsüzlük almış yürümüş. ne hak kalmış ne adalet. birileri de hala ben puanımdan memnunum olay çıkmasın istiyorum diyor.

    üzüntü verici, utanç verici. ben bir yılımı verdim kpss'ye. 2009'da girdim ve kadrolu atandım. mutlaka ki o zaman da bu dolaplar dönüyordu. yine de bu pişkinlik insanın canını çok acıtıyor. eğer benim girdiğim yıl bu olaylar olsa idi muhtemelen şu an psikolojik destek almak zorunda kalacaktım.

    ne olursa olsun şunu savunuyorum, "her halk hak ettiği şekilde yönetilir.".
905 entry daha
hesabın var mı? giriş yap