11 entry daha
  • "teşekkurlee istanbuûl!!" diyerek sahneye çıkan ve her iki şarkıda bir aynı ünlemi haykıran 0(sıfır) ego ile sımsıcak bir adam vardı sahnede. kendine has müziğini yine kendine has çalgılarla meşk ederken biz izleyenleri boğazında koca bir yumruyla bıraktı karşısında.
    eski bilindik şarkılarının yanı sıra doğaçlama(pata küte aletlere girişerek)çaldığı şarkılarla da büyüleri jarre.
    daha önce çin konserinin dvd'sini izlemiştim; lakin canlı olarak izlemek çok ayrı bir histi. özellikle sahne tasarımı ve lazer gösterileri 4x4lük ve tamamlayıcı özellikteydi. cep telefonumun küçücük ekranına kaydetmekten kendimi alamadığım bazı atraksiyonları vardı ki, dudak uçuklattı resmen.
    sahne önünden yukarı doğru dik olarak verilen 10 yeşil lazer tel düşünün. ama bu lazer teller bir çalgının telleriyle özdeş bir şekilde, jean abi her birine dokundukça farklı bir nota basıyordu. arkasındaki orkestraya lazerlere dokunarak eşlik ediyordu. işte o anlarda biz izleyenler sahnede bir jedi knight izliyorduk adeta, ışın kılıcı ile müzik yapıyordu....

    (edit: kitarobit saolsun haırlattı: o aletin ismi laser harp imiş ve 30 yıldır kullanıyomuş jarre baba.)

    sözün özü, uzun yıllar unutul(a)mayacak bir performanstı. yaşına rağmen bu kadar enerjik ve sahnede hoplayıp zıplayan sıcakkanlı bu büyük fransız sanatçının karşısında saygıyla eğiliyorum ben şahsen bizzat kendim.

    buyrunuz laser harp denilen aletle yaptığı gösteriden kısa bir bölüm:

    http://www.youtube.com/watch?v=ohz-s6qi2ca

    ve bu da konserin başından bir adet oksijen:

    http://www.youtube.com/watch?v=o3ptq0pcpxi

    ve bu da final oksijeni...

    http://www.youtube.com/watch?v=ktjzh-eyjky
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap