741 entry daha
  • kimsesizdir.

    iyeliği yok bir kere... ''sevgilim'' öyle mi? hayır buram buram aidiyet, olsa mı, boşver. varlığı bile yokluğuna hasret onca derdinin arasında. olmayıversin.

    anlatacak kimse yok, olmayacak da... hem kimse kendini dahi anlamazken, nasıl olup da başkalarını anlamaya, bir şeyler anlatmaya çalışır ki. düşünebilir insan en çok, konuşamaz bile. kelimeler yeterli sanıyorsunuz düşündüklerini ifadeye? ya da hissedince söyleyebilirim öyle mi? değil, hiç öyle olmadı. hiçbir şey yetmedi bu dünyaya, sözcükler yetsin?

    hikayedir sevgili.

    gidişi gelişiyle müsemma. dünyanın milyonlarca hikayesi gibi beklenmedik bir o kadar da olağan... umunca sonunu iyi, dizginler sende sanırsın. her hikaye içinde olmayanlarla yazılır birazcık. zamanın umarsız elleri yazar hikayeleri, seni diğerini hiç düşünmeden. ''sevgi''siz yazılır hikayelerin, gerçekçi. zaman hangimizi kale alır ki? bizim gibi yüzlercesini öldürdü elleriyle. zaman harcıyoruz sanıyoruz değil mi yaşadıkça, zaman harcıyor bizi acımasızca elleriyle... hikayeleriyle.

    çaresizdir...

    ne yapsa bilemez. gelse. bunu kendi bile seçmez bazen. her geliş bir seçim sanar insanlar, bazen vazgeçtikleri için gelirler, fark bile edemezler. dönse gidemez, gitmez ki sevgililer. isteseler de gidemezler. yaşananlar nasıl ölsün ki. zaman diye bir şey yoksa eğer, yaşanmış geçti sandıklarımız, gelmiş, geçmiş ve gelecek diye bir şey yoksa, her şey vardır şimdi de. sevgili hep vardır. gidemez ki. çaresiz... bekler, beklemek en kötü şeydir bu dünyadaki, sonunda ne olursa olsun. çünkü sonundaki asla ''bekleme''nin verdiği heyecanı karşılamaz ki...

    kimsesizdir...
2188 entry daha
hesabın var mı? giriş yap