372 entry daha
  • her ne kadar antipatik tavırlarıyla normalde çok büyük bir sempati ve destek kazanabilecek olan sivasspor'a karşı insanlarda büyük bir antipati yaratmış olsa da, herkes hemfikir olacaktır ki, sivasspor'un her şeyiydi bülent uygun.

    neredeyse sıfırdan yarattığı takımıyla, teknik direktörülüğünün 2. yılında zirveye oynamış, bir sonraki sezon "bu takım düşüşe geçer" diyen herkesi yanıltarak şampiyonluğu kovalamaya devam etmişti.

    ne olduysa bu sezon oldu. "daha iyi bir takım" kurma amacıyla (ki bunda takımın mehmet yıldız'a endeksli kötü, defansif ve sert futbol oynayarak "yemediğim sürece nasılsa bir tane atarım" mantığı sahaya çıktığı eleştirileri de etkendir) takımın önemli oyuncularını "bedavaya" gönderdi.

    evet, bedavaya diyorum, çünkü blica haricinde giden hiçbir oyuncudan para kazanmadı sivasspor. tüm bu başarılı oyuncuları sadece yeni gelecek yabancı oyunculara yer açabilme amacıyla gönderdi. fakat bilindiği üzere, daha öncesinde anlaştığı - görüştüğü yabancı oyunculardan hiçbirini alamadı sivasspor.

    bugün ligde, 6+2 yabancı oyuncu kontenjanı olmasına rağmen, bırakın +2'yi, kadrosunda 6 yabancı oyuncusu bile yok sivasspor'un. ligde şu anda sivasspor gibi yabancı kontenjanı bomboş bekleyen kaç takım var merak ediyorum. evet, yapılamayan bu transferler hem bülent uygun'u, hem de sivasspor'u çok çok zor duruma düşürdü.

    kader sanki, söylediği her lafı ona yutturmak için elinden geleni yaptı bu sezonda. dağıtılmış takım, alınamayan yabancı oyuncular ve milyon tane sakat futbolcu ile şampiyonlar ligi maçlarına çıktı. 5 yerim 6 yemem, 7 yerim 8 yemem demişti. dediği oldu, 3'er 5'er yiyerek avrupa kupalarından elendi.

    istanbul'da laila, sivas'ta lailaheillallah sözünü yutturmak ise bouazza'ya kısmet oldu. büyük çabalarla transfer edilen bouazza, daha 1 hafta bile olmadan "şehri beğenmedim" diyerek ülkesine geri döndü. sivas'ta olmayan laila, belki de sivasspor ile büyük işler başarabilecek kapasitede bir oyuncunun kaçıp gitmesine neden olmuştu...

    dağılan takıma, gelmeyen yabancı oyunculara, 10'un üzerinde sakat futbolcuya, sürekli alınan güven kırıcı yenilgilere rağmen sivasspor aslında son haftalarda geçen yıl olduğundan çok daha iyi oynamaya başlamıştı. fakat bu sefer de futbol şansı sivasspor ve bülent uygun'un yanında değildi. 7 hafta bolunca bırakın galip gelmeyi, doğru düzgün bir gol bile atamadılar.

    camiadan yükselen bazı çatlak seslere rağmen aslında sivasspor yöneticileri ve taraftarları bülent uygun'un yanında durmaya devam etti. çünkü herkes biliyordu ki, bülent uygun sivasspor için çok önemliydi. bu takım onun eseriydi ve nasıl bu hale geldiyse, öyle düzelecekti. çünkü kümede kalmayı zar zor başardığı senenin sonunda 2 yıldır şampiyonluğa oynayan bu takım, bülent uygun olmasaydı asla buralara gelemezdi.

    bugün istifaya rağmen sivasspor forumları bülent uygun'un geri dönmesi için neredeyse yalvaran taraftarlarla dolu. kendisini çok eleştirmiş olanlar bile, "keşke gitmeseydi" diyor. çünkü, tıpkı istifa açıklamasında söylediği gibi, sivas şehri ve sivasspor taraftarları bülent uygun'u gerçekten çok seviyordu. ve söylediği gibi; 2 yıl boyunca kazandıkları paralarla sivasspor'a büyük yatırımlar yapıldı. eskiden buz pateni pisti olarak bile kullanılabilecek olan sahası ve tesisleri bugün türkiye'nin en stad ve antreman tesislerinden biri haline geldi.

    şimdi nereye gidecek bilmiyorum ama, gittiği yerde de gıcık konuşmalarına devam edecek. ben dahil herkes ifrit olacak ama, bu adam yine başarılı olacak...
919 entry daha
hesabın var mı? giriş yap