18 entry daha
  • lars olsen'in trabzonspor'a ilk transfer olduğu sene yaptığı bir hareketle danimarkalının ufkunu açmış, dimağını kurutmuştu.

    büyük ihtimalle 1992 yılında ligin sonlarına doğru ankara'da oynanan bir gençlerbirliği maçıydı. maç tatsız tuzsuz 0 - 0 beraberlikle giderken şeref tribününün hemen önünde taç çizgisi civarında bir karmaşa yaşanmış, o karmaşayı lemi'nin röveşatası sonlandırmıştı. bizim, bir ara uzaya atmaya çalıştığımız uydular kadar yükselip, gene o uydular gibi yere inen topa 21 futbolcunun bakışları arasında tekrar yetişen lemi orta saha yuvarlağı içerisinde bir röveşata daha yapmış ve topu alakasız bir yere yollamıştı. sahada herkes şaşkın kalmış lemi'ye bakarken, lemi '' ileri daa uşaklar '' diyerek bir komutan edası ile gençlerbirliği kalesini göstermişti.

    bir çok tarihi zaferin, savaşların, barışların başladığı ankara bu sefer bir futbol devriminin başlangıcına ev sahipliği yapmıştı. 92 senesinde isveç'te avrupa şampiyonu olan danimarka futbol takımının kaptanı olan lars olsen lemi'nin bu pozisyona olan inancını defalarca anlatarak diğer futbolcuları da kupaya inandırmıştı. almanya maçından sonra danimarka'lı futbolcuların havaya doğru röveşata yapıp tekrar yetişip bir röveşata yapmalarının sırrı buydu.
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap