18 entry daha
  • ilk gördüğünüzde hayran olduğunuz oyuncular vardır ya, diego da onlardan biridir benim için. günümüz futbolunda gittikçe azalan 10 numaraların en iyilerinden biridir, genç olanlar içerisinde de en iyisidir bana göre. gerçi oyun stilini çok sevdiğim için ve tip olarak biraz bana benzediği için kendisine torpil geçiyor olabilirim, fakat yine de bu kral topçu olduğu gerçeğini değiştirmez.

    futbola bilindiği gibi santos'ta başlamıştır, 19 yaşına kadar burada oynamıştır. 2003'te oynanan gold cup'ta forma giymiştir, finale yükselen brezilya'nın en iyi oyuncularından biri olmuştur. bir sezon sonra da copa america'da oynamıştır. bizim alex'in kaptan olduğu ekipte genelde sonradan girmişti oyuna. kupayı kazanmışlardı, finalde penaltı atışını da golle sonuçlandırmıştı.

    o yaz porto'ya transfer oldu büyük umutlarla. gerçi portekiz ligi'ne kılımdır, izlemeyi de sevmem. diego'nun yine de başarılı olacağını düşünüyordum fakat porto'da geçirdiği 2 sezonda yeteri kadar başarılı olamadı. ilk sezonunda 16, 2. sezonunda 20 numaralı formayı giydi. 2004 aralık'ta once caldas'ı penaltı atışları sonucunda yenerek kıtalararası kupayı kazandılar. ikinci sezonunda ise lig ve kupa şampiyonluğu yaşadı.

    2006 dünya kupası'nda oynayamadı maalesef... 2006 yazında werder bremen'e transferi oldu ve zaten sevdiğim bremen'i daha yakından takip etmeye başladım. teknik direktör thomas schaaf yönetiminde gayet iyi oynuyordu diego'lu bremen. bremen 2006/07 sezonunu 3. bitirdi. 4 puanla kaçırdı şampiyonluğu. ama ligin büyük farkla en çok gol atan takımı oldular. şampiyonlar ligi'nde chelsea ve barcelona'nın olduğu grupta 3. oldular. uefa kupası'nda sırasıyla ajax'ı, celta vigo'yu ve alkmaar'ı elediler. yarı finalde espanyol'a elendiler. diego ligde 13 gol attı, aachen'a 62.5 metreden attığı gol yılın golü seçildi ve kicker tarafından yılın oyuncusu seçildi. o yaz copa america'da mücadele etti ve yine şampiyonluk yaşadı.

    bremen'deki 2. sezonu da gayet iyi geçti. ha zaman zaman kötü oynamadı mı, oynadı. form düşüklüğü de yaşadı. sonuçta bunlar her futbolcunun yaşayabileceği şeyler. diego'nun daha dün 24. yaşını bitirdiğini unutmayalım. werder bremen sezonu 2. bitirdi bayern'in arkasında. ligin yine en çok gol atan ekibi oldular. diego yine 13 golle tamamladı bundesliga'yı. şampiyonlar ligi'nde yine 3. oldular. uefa'da braga'yı elediler fakat final oynayan rangers'a elendiler.

    diego'nun almanya'daki 3. sezonu iyi başlamadı. daha doğrusu takım kötü başladı. 22 maç sonunda 11. durumdalar şu an. liderin 15 puan gerisindeler. diego sakatlıktı, cezaydı derken sadece 13 maçta oynayabildi şu ana kadar ve 8 gol attı. bremen seriye bağladı ve şampiyonlar ligi'nde yine 3. oldu, uefa'da da sürpriz bir sonuçta milan'ı elediler. nereye kadar ilerlerler bilinmez.

    toparlayacak olursam, günümüz futbolunda nadir bulunan kaliteli 10 numaraların en iyilerinden biridir o. ağır bir sakatlık geçirmezse uzun yıllar dillerden düşmeyecek bir isim olacaktır. dediğim gibi zaman zaman form düşüklüğü yaşayabilir o da her futbolcu gibi. ki yaşadı da bu zamana kadar. fakat bu diego'nun yeteneğine gölge düşürmez.

    son olarak, "seni seviyorum diego, adamımsın..."
1108 entry daha
hesabın var mı? giriş yap