15 entry daha
  • 1938 tahran dogumludur, halen yasamaktadir.

    1966 yilinda tahran üniversitesinde klasik muzik üzerine mastir yapmisligi vardir. kimi konserlerinde karisi piyanoda violin'e eslik etse de; anroozha'nin ilk dört serisinde piyano ile eslik eden isim abdi jamini'dir. fars halk müzigi üzerine ciddi bir birikime sahip olan farid farjad, bati ile doguyu keman ortak paydasinda birlestirme girisimlerinde inanilmaz bir basari elde eder. 1988'de golha orkestrasi ile baslar, 1989'de anroozha 1 ve ii ile karsimiza cikar.. 1997'de anroozha üc ve dört arasina bir golha daha girer ve nihayet, anroozha 5'(2006)in giris parcasi da "golha" olur..

    anroozha 5'i beklentisiz dinledim. hayal kirikligi yok, zira anroozha bir veya dört gibi bir albümün benzerinin olamayacagini idrak edeli cok oluyor. yine de; daha baska bir albüm bekledim diyebilirim; iyi ve kötü'nin disinda..

    bize yakin bir durusu vardir. albümlerinin icerisine kattigi azeri "ayriligi" , ermeni "sari gelin"i bir yana; ezgilerinin yasantilarimizla örtüsme oraninin buyuklugu bunu gösterir. su nedir ki; http://www.youtube.com/watch?v=i0kz56mgrt0

    2000 yilinda bir sekilde elde ettigim bu dört albümün bir iki parcasini insanlara göndermek; uzunca bir zaman yaptigim en keyfli islerin arasinda yer aldi. o saskinligimi bir baska insana iletmek nedense cok keyf verdi hep. lakin gelin görün ki; dönem itibari ile hicbir yerde bulunmamasindan kaynakli gelisen sorunlar cikti. zira gönderdigim sarkiya üc yil garanti vermisim gibi her formatta, her pc degistiginde ve basi her sikistiginda bu parcayi ayni insanlara tekrar tekrar göndermek zorunda kalmisimdir. o nedenle yillar sonra türkiyeye gelip de istiklalin göbeginde farid farjad ezgisini isittigim zaman tükkana soyle bir bakip "ulan kesin sana da ben göndermisimdir bunu" gibi ic gecirmelere sebebiyet vermistir.. bas dönmesi yasadim desem yeri var..

    ama o taghatam deh'in saskinligini izlemek inanilmaz bir keyftir.

    kisisel olarak muzikleriyle yasamima kattigi keyfin, o muzikler esliginde yasantilarin daha yogun hissedilmesindeki payin disinda tek basina bir baskasina son gramina kadar hissettigim ve bildigim bir mutlulugu basit bir send tusuyla vermemi sagladigi icin bol bol tesekkürlerimi sundugum adam.
545 entry daha
hesabın var mı? giriş yap