64 entry daha
  • valla şunu bir sormak lazım, bir ekşi sözlük var mıydı? var idiyse ne kadar değişti, değiştiyse ne kadarı profesyonellikten değişti? evvela ortada çok profesyonel bişey göremiyorum, eskisinden daha donanımlı filan gibi gelmiyor bana sözlük. aldığı reklamları tak diye kapatabiliyorum. o da pek birşey ifade etmiyor. eskiden daha mı muhalifti? yoo basbayağı apolitikti diye hatırlıyorum, belki tek tük yazarlar vardı, ama şu anda daha fazla var, hem sağdan hem soldan daha kıyasıya tartışmalar ilerliyor eskisine oranla, takip eden görüyor. ona buna laf geçiriliyordu, hala da geçiriliyor, diyeceksiniz ki eskiden daha sertti, yoo değildi, daha çok ses getiriyordu sadece. iki sebebi var: birincisi ekşi sözlük denenmemiş, idrak edilmemişken laf geçirdiğinde geçirilen laf beklenmeden yenilen bir aparkat etkisi yaratabiliyordu, bugün ise o aparkatların namı var, herkes hazırlıklı, "bu yazıya gelecek tepkilere bakın" filan gibi zekice hamleler yapılıyor. ikinci sebebi ise sözlük eskiden laf geçirdiğinde aynı denenmemişlik büyük tesir yaratırken, bugün artık varlığına alışıldığından, "laf gelmesine" değil ne laf geldiğine, içeriğe bakılıyor. içerik ise tabii ki siktiriboktan, ciddiye alınabilecek gibi değil çoğu zaman. açıkçası eskiden de öyleydi, ekşi sözlüğün eleştirelliğinin içeriğinin pek matah olduğu herhangi bir dönem hatırlamıyorum. sözlüğün eleştiri veya politik tavır konusunda sevdiğim yazarlarını ise ekşi sözlük çatısı altında değil nerede yazarsa yazsın iyi yazan insanlar olarak görüyorum. onların kabiliyetinden ekşi sözlüğün bir fayda sağladığını sanmıyorum, genelde haftanın en kötülerindeler zaten.

    yazının sonuna doğru "kaçırılan fırsatlar"dan filan bahsediliyor. ne fırsatı kaçırılmış acaba. ekşi sözlük devrimi mi gerçekleştirecekti? türkiyenin aynası, eleştirel gözlüğü falan mı olucaktı? ne fırsatı bu? bu kadar fırsatçı olmayalım.

    velhasıl aslında bir ekşi sözlük vardı diyebilirim ben kendi adıma. ve geri dönüp baktıkça şaşırıyorum ben neden yazmışım ki buraya seneler boyu diye. herhalde bir ekşi sözlük vardı, orada da bi bok vardı zannetmişim.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap